Jocuri full Pescuit la clean: 07/11/11

luni, 11 iulie 2011

Iasi

Iasi un oras minunat

Municipiul Iasi este resedinta judetului Iasi si principalul centru urban din nord-estul Romaniei. De-a lungul timpului Iasi a fost capitala Moldovei (in perioada 1564-1859, intre 1859 si 1862 una dintre cele doua capitale ale Principatelor Unite si capitala Romaniei intre 1916-1918. Daca ne luam dupa rezultatele ultimului recensamant al populatiei Iasi-ul este al doilea oras ca populatie din Romania.

Iasi este centrul cultural al Moldovei, in acest loc functionand Universitatea Alexandru Ioan Cuza una din cele mai prestigioase universitati din Romania, alaturi de ea gasind o multime de alte facultati si institute de invatamand superior. Orasul care mai este numit si orasul celor sapte coline este unul de o frumusete aparte.

Situat la nord de Codrii Iasilor, orasul vechi se afla intr-un patrulater delimitat de actualele strazi Stefan cel Mare (Ulita Mare), Alexandru Lapusneanu, Independentei (Podul Hagioaiei), Elena Doamna si Grigore Ghica (Ulita Ruseasca), nucleul orasului aflandu-se in zona Palatul Culturii (curtea domneasca) si str. Costache Negri (Ulita Veche).
Ca obiective turistice in Iasi putem vizita Palatul Culturii, Biserica Trei Ierarhi, Mitropolia Moldovei , bojdeuca lui Ion Creanga, manastirea Frumoasa, Manastirea Cetatuia si multe altele